- Se intră în This PC pe partiția C și se verifică dacă există un hidden folder cu denumirea RushFiles. Dacă nu apare, se verifică pe partiția D (în cazul în care există mai multe partiții pe acel PC). NU DESCHIDEM aplicația Fișiere.ro înainte de a face backup-ul de la pasul 2 de mai jos pentru că dacă au apărut cumva probleme cu sistemul de autentificare și userul a fost delogat din aplicație, se pot pierde fișierele temporare odată ce dăm dublu click pe iconița de la Fisiere.ro pentru a deschide aplicația.
- Folderul respectiv (RushFiles) trebuie să conțină un subfolder cu adresa de email a utilizatorului de pe Fișiere.ro, iar în acel subfolder trebuie să existe două alte subfoldere denumite Dtemp și Files. Se verifică dacă există fișiere în subfolderul Files și se copiază folderul respectiv pe Desktop într-un folder cu o denumire sugestivă (de ex. folder Backup Fisiere și subfolder 30mar2022). După aceea se dă click dreapta pe folderul Files copiat pe Desktop > Properties > se debifează Hidden > se apasă pe Apply și OK. Folderul Dtemp nu trebuie copiat neapărat, fișierele recuperabile fiind în folderul Files.
- După ce ne asigurăm că s-a făcut backup la Files, deschidem aplicația Fișiere.ro de la iconița de pe taskbar, de lângă ceas, apăsăm pe Session log și apoi pe Export all pentru a salva logurile în caz că trebuie să recuperăm niște fișiere care au dat erori. În acel document apare path-ul de la documentele respective și eroarea primită. Se poate salva fișierul tot în Backup Fisiere.ro/[subfolder_dată_curentă].
Se poate descarca acest tutorial in format PDF dand click aici.